"Ya Allah, bantulah aku mengingati-Mu, bantulah aku mensyukuri nikmat-Mu dan bantulah aku untuk mmperbaiki ibadah kepada-Mu. Ya Allah ya Tuhanku, berilah aku taqwa, dan bersihkanlah diriku. Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang membersihkan. Engkaulah pelindungku dan pemimpinku."

Jumaat, 29 Mei 2009

Saat buzy itu ( last project b4 pencen)


Oh tuhan je yang taw
rasa buzyku saat itu
mengalahkan wakil rakyat
tugas dipikul
sebagai pengurus projek sambutan Hari Guru
ingatkan senang
rupenya..
huii sangat banyak kejenya
pening bagai nak pitam
habis je kelas
aku berlari jumpa cikgu penasihat
habis je kelas lagi satu
jumpa cikgu ni pulak
waktu rehat aku korbankan
pergi ngadap PC siapkan kerja
sebelum balik sekolah
jumpa cikgu lagi
berlari-lari, terkejar-kejar
rasenye boleh jadi johan
kalau masuk acara marathon
sampai cikgu-cikgu pun perasan
aku buzy sangat
yelah jumpa anak-anak buah lagi
tanya dah settle keje belum
termasuk kelas lambat pun ada
nasib cikgu tue memahami
BWP buzy la kan
tapi x pe lah
smer buzy tue nanti yang aku akan ingat
lepas abes sekolah
walau apapun yang terjadi
TQ korang smer
cuz berjaya jugak menjayakan ari guru tue
simple but grand (itu Madam Wan yang cakap..haha)


p/s: sorry to smer BWP 08/09..sebab x sempat nak wish TQ kat korang..Shamy, aku akan ingat saat gimik majlis tue terjatuh..haha..gempak what..boleh yengok gimik awal2, x yah kelam kabut esok pagi.. slise shows yang fidot wat pun aku ske, ayat dia menyentuh kalbu =P


2 comments:

Muhammad Firdaus Bin Md Fauzi berkata...

puas aku cri coretan ko yang ni sbb nak bace ape yang ko tulis psl slide show aku..
emm..
pape pown thnk u..

Norashikin Abdullah berkata...

cewahh..haha