"Ya Allah, bantulah aku mengingati-Mu, bantulah aku mensyukuri nikmat-Mu dan bantulah aku untuk mmperbaiki ibadah kepada-Mu. Ya Allah ya Tuhanku, berilah aku taqwa, dan bersihkanlah diriku. Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang membersihkan. Engkaulah pelindungku dan pemimpinku."

Isnin, 25 Januari 2010

Bingkisan rindu kau dan aku

25 Januari 2010
Salam untuk semua
Saat aku menulis blog ini, aku juga kurang pasti dengan perasaanku sendiri. Sedih, terharu, gembira semuanya bercampur-baur menjadi satu. Sabtu yang lalu, aku menerima SMS dari sahabat baikku, Nurul Syafiqah. Dia sedang menjalani PLKN di Kem Gunung Semanggol, Perak.

Ika
Salam, ekin, aku nangis sebab kau tadi. Kau sihat?

Aku
Wslm, ika jangan nangis, kau buat aku sedih, Aku rindu kau jugak, Nape kau nangis? Alhamdulillah aku sihat. Kau sihat?

Ika
Sihat, tadi ada muhasabah diri. Dia pasang nasyid yang kau selalu nyanyi. Aku terus ingat kau. Aku dah tak boleh tahan, malu nak angkat muka.

Air mata yang kutahan dari petang tadi akhirnya mengalir jua. Berkaca mata aku tatkala membaca SMS tersebut kerana setahu aku Ika yang aku kenal, orangnya sukar untuk mengalirkan air mata. Orangnya kuat bukan sepertiku yang mudah benar mengalirkan air mata. Apabila dia mengalirkan air mata bermakna dia benar-benar kesedihan.

Tiada ungkapan perpisahan dalam persahabatan walaupun maut menjadi noktahnya...
Kerana seorang sahabat itu terlalu istimewa dalam doa saudaranya yang lain biarpun tanpa bayangnya.

p/s: Nak peluk awan tuh boleh tak? Aku suka gila lagu ni. Kegemaran aku dan Ika. Nak taw tak, ayah dah daftar nama aku untuk pergi kelas memandu. Nanti boleh aku bawa kereta.

16 comments:

RuGGers |8| berkata...

indahnye nye persabahatan korg..nk tnggu abg dpt msg gitu..sori ah..he3

Norashikin Abdullah berkata...

haha abg ni wat sy tergelak2 depan skrin sorang2
mngkin laki2 sme kot, susah sket nk xpress prsaan dia kt kwn2
walaupun diorng syg sbnarnya

RuGGers |8| berkata...

ha3..berani r anto msg2 gitu klu x digelakkn smpi tua esok..

Norashikin Abdullah berkata...

haha
hui dsyat smpai tua dgelakknnya

super eja berkata...

rase sedey lak bace. mst piqa sedih sgt sbb die mmg jarang sgt nanges.

Norashikin Abdullah berkata...

haha tu la eja, ika susah sgt nk nangis
tu yg trharu x trkata
eja, ekin dh nk amek lesen

harishah halim berkata...

bgs ekin dgn eika.. kwn sampai bila2..

ekin, dh daftar bkn blh trs bwk kete. haha..

Norashikin Abdullah berkata...

hah amin..
tu la kan isha..smga ekin lulus la ujian nnt
hehe

mohd tony saidi berkata...

bawak kete elok2..
klu msg ika lagi, kem salam dia yer..

Norashikin Abdullah berkata...

oh ok time kasih
insyaallah ustaz
hehe

nikshahira berkata...

gle sweet!
korg nye friendship mmg takde org blh lawan.
salute! trer2!
hpflly korg stay bestfriends forever!

Norashikin Abdullah berkata...

hehe tengkiu nik
i hope so..amin

S.tia Aisar berkata...

sayu~
hebad ohh korg. bagus laa.agak sedihh gak bace citer korg.[klu ak jd kao ak ngis gak kott.haa]

tp aku tgk tajuk post ni aku nk tergelak psl tingat citer Kau dan Aku.haaha.bodo teramat citer tu.

smoga frenship korg permanent.

eventhough i don't believe in best fren but this time,its truly bonded.gudluck!

Norashikin Abdullah berkata...

aku pulak trharu dgn ape yg ko ckp
amin
ok tengkiu aisar

btway aku pun x ske sgt that stry but ak still tgk bcuz adik nk sgt tgk..haha
trpksa last2 trske

nursyazwin berkata...

ekin..hpefully ko n ika sty bsfren till die..ble bc post ko ni, kte plak tringt smtng..nywy, ko n ika jge frenshp korg btul2 tau..!!

Norashikin Abdullah berkata...

tengkiu awin..ok insyallah
ekin taw awin ingat ape..
x pe lah awin..dh nk jd..tp dh ok kan skrang
cume shy2 cat kan
sayang awin..muahh