"Ya Allah, bantulah aku mengingati-Mu, bantulah aku mensyukuri nikmat-Mu dan bantulah aku untuk mmperbaiki ibadah kepada-Mu. Ya Allah ya Tuhanku, berilah aku taqwa, dan bersihkanlah diriku. Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang membersihkan. Engkaulah pelindungku dan pemimpinku."

Selasa, 11 Ogos 2009

Voices of terendak [mjsc terendak]







Assalamualaikum..

Mesti korang tertanya2kan video nasyid ape pulak yang kau letak ni ekin.Mempersembahkan ni kumpulan nasyid yang tidak asing lagi di MRSM Terendak, kumpulan Shoutul Muslim tapi sekarang memandangkan mereka dah melakukan satu transvotetasi maka nama group pun dah bertukar menjadi VOICES OF TERENDAK (VOTE).Video ini direkod bersempena dengan aktiviti mini konsert Tingakatan 5 di Surau Al-Isyraq anjuran BADAR.

Nape aku sibuk2 pasal diorang ni.Aku hanya mengkagumi cara diorang menyampaikan nasyid tue.Nasyid merupakan salah satu medium dakwah juga kan.Ramai lagi ke sekarang dekat luar tue anak2 muda yang ingin melibatkan diri dalam nasyid ni atau nak dengar nasyid? setuju tak?? Ini tidak, bila ditanya asal tak suke nasyid, tak kena ngan jiwa lah beb..oitt ko jiwa ape pulak nih..bukan kah ko sepatutnya berjiwa Muslim.ehh tak paham betul aku..bila ditanya lagi asal tak suke nasyid, jawabnya nasyid sekarang banyak cinta2..ooo pandai pulak nak salahkan lagu ,yang dia sedap2 dating tanpa menjaga batas2 peragaulan,adat dan syariat, tak nak pulak cakap kat diri tue, tak elok couple2.Uishh ape nk jadi dunia akhir zaman nih. Sungguh ku tidak mengerti. Ape yg mereka lebih suka dengar ialah lagu2 yang aku rase bile aku dengar bingit otak aku. Uihh tipu la ekin kalo kau langsung tak dengar lagu2 melayu and english.Ishh, mestilah dengar tapi pilihlah yang sedap didengar kat telinga ni.Bukan yang bila buka je muzik tu,uihh nauzubillah KLCC boleh runtuh..huhu ko buat kelaka ape ni ekin..hehe (maaf kalau ayat di atas kasar, niat di hati cuma mahu saling menasihati antara satu sama lain, diriku juga bukan insan sempurna, punya banyak kelemahan, dalam usaha memperbaikinya..insyaAllah,sama2 lah kita ke arahNya)

Sedikit perbualan aku bersama salah seorang anggota group mereka
nothingz92 (11/08/2009 17:17:57): ekin ko nak video ari 2??

nurekin_iman (11/08/2009 17:18:06): nak3

nurekin_iman (11/08/2009 17:18:09): nak3

nurekin_iman (11/08/2009 17:18:23): kalo aku letak kat blog aku skali leh x

Matlamat perjuangan mereka tinggi tue..Selepas SPM, mereka masih ingin teruskan perjuangan.tak mengapa, aku doakan..Selamat berjuang sahabatku..Caiyok..haa SPM jangan dilupa kejar yang tue dulu,baru seimbang dunia and akhirat.

p/s: fidot, aku jeles ko dpt borak ngan salah sorang anggota grup Voice of Muslim..anywei bangga la ek dpt muncul dlm entry aku kali ni haha ..ok fidot aku dah betulkan..hehe

13 comments:

muhammad firdaus bin md fauzi berkata...

haha!! bangge gile muke n name aku ade dlm blog nie..

nurekin berkata...

haha..ape la fidot nih..=)

muhammad firdaus bin md fauzi berkata...

shikin!!
SHOUTUL MUSLIM la...
ngan VOICES OF TERENDAK...

betulkan balik...
=)

Norashikin Abdullah berkata...

yolah..hehe

~::sya_mujahidah::~ berkata...

bestlah kump nasyid sek enti..suke2
cool jerk..^_^

Norashikin Abdullah berkata...

hehe..kembang kempis depa kena puji
syukran sya

Muhammad Firdaus Bin Md Fauzi berkata...

eh?
mne ade..
biase2 je...
x elok riak2 nie..
lala

RuGGers |8| berkata...

nice post!!guess u stil remember me huh??

faiq berkata...

vote?
ape tuh?
lalala~

Norashikin Abdullah berkata...

ini pura2 tidak mngerti..haha
lntak ko, ak x nk xplain

Norashikin Abdullah berkata...

ini pura2 tidak mngerti..haha
lntak ko, ak x nk xplain

faiq berkata...

nme fidot je ade.
mntg2 dye v.o.t.e. =(
lalala~

Norashikin Abdullah berkata...

lah hai..haha
abis ko bukan vote ek