"Ya Allah, bantulah aku mengingati-Mu, bantulah aku mensyukuri nikmat-Mu dan bantulah aku untuk mmperbaiki ibadah kepada-Mu. Ya Allah ya Tuhanku, berilah aku taqwa, dan bersihkanlah diriku. Sesungguhnya Engkaulah sebaik-baik yang membersihkan. Engkaulah pelindungku dan pemimpinku."

Selasa, 29 Disember 2009

Sewaktu aku tiada kerja

Assalamualaikum..
Kelmarin aku jalan jalan di blog Kak Aien.Aku lihat kuiz ini macam mnenarik. Jadi teringin pula aku nak cuba..

MyEm0.Com
~The Quiz Begin~

1. adakah anda rasa anda HOT?
Ya Allah, ni aku nak jawab ape ni, kejap aku pegang dahi aku, biasa-biasa saje..suam-suam kuku..hehe..ari tuh aku demam lah..sekarang alhamdulillah, sudah mampu berlari-lari ke sana dan sini, serta meyakat adik kecilku, Haikal. Mestilah, ingat aku baik sangat ke. Tak sah satu hari kalo aku tak sakat adik aku tuh..Geram sangat, rasa macam nak cubit-cubit pipi dia.. Aku selalu terpaksa menjadi raksasa..sebab dia nak Ultraman..wakaka..buruk kan rupe aku jadi raksasa.

2. upload gmbar kegemaran kamu.

ok sudah..ni pic aku bersama-sama roomate-roomate kesayanganku..

3. cerita pasal gambar.
Haa, nasib baik ada soalan ni. Kalo tak de pun aku nak cerita jugak. Gambar ini diambil selepas tamat MOCK interview yang kedua (group). Kami semuakan gila kamera. Maka ketika itu, tiada sesiapa yang boleh mengambil gambar untuk kami. Tiba-tiba lalu seorang hamba Allah, aku sudah lupa sape nama junior aku yang keluar blok ingin beriadah. Apa lagi kami pun " Dik cepat-cepat, sini sekejap, kakak nak minta tolong boleh?" Adik tu pun cakap boleh. " Okey, tolong tangkapkan gamabar untuk kami." Haa, selesai kerja kami.
4.bila kali terakhir makan pizza?
Ya rabbi, lama sudah, sebelum peperiksaan SPM bermula, ada jamuan PUM (Program Usahawan Muda) ketika itu.. huhu aku makan, mestilah banyak walaupun perutku kecil..Sedap taw, antara makanan kegemaranku.Hui dah lama mak tak buat pizza.. Nanti nak suroh mak buat la.
MyEm0.Com
5. lagu terakhir yg anda dengar.
Ohh baru tadi aku dengar lagu Cinta Terakhir-Aiman Akedemi nasyid tuh kat My Space aku. Bez taw lagu tuh. Kau cinta pertamaku, kau cinta terakhirku, tiada apa yang bisa, menafikan kasih kita...haa gitulah lagunya..Korang cubalah dengar dengar..Lagu nih membawa banyak penangan juga kat aku, kalau aku kat bilik pantry, tiba-tiba aku terdengar lagu, terus berlari macam orang gila balik bilik sebab nak dengar. Pernah satu hari aku tido, tersedar sebab dengar lagu ni. Dasyatkan..

MyEm0.Com
6. apa yang anda buat selain
menyelesaikan tag ini?
Erm tengah tengok game Cafe World kat facebook.Nak hias gerai bagi lawa-lawa. Aku hias dengan warna kegemaran aku. tak lain dan tak bukanlah.Si Biru yang tenang dan mendamaikan..Haha..Gerai Ustaz Tony lawa taw..Jeles..Isha dah jauh tinggalkan aku..Gerai dia juga lawa.

7. selain nama sendiri, ape pggilan yg orang guna untuk pggil ko?
erm ape nih, oo ok kawan-kawan dan cikgu-cikgu biasalah panggil aku Shikin, Ekin, Kin, Nora
Kalau di rumah mak dan ayah panggil aku kakak, Kak Shikin, Shikin.
Adik-adikku mestilah Kakak.

8. tag lagi 6 orang.
1.Harishah Halim
2. Lily Fadzleen
3. Dinie Syafira
4.Nadia Sabri
5.Muhammad Firdaus Fauzi
6. Abang Rodi
9. siapakah gerangan no 1 pada anda?
Hui ini jangan cakap, padaku engkau umpama segala-galanya padaku. Sanggup memayungi dikala hari hujan.Bila agaknya aku dapat berjumpa dikau. Moga doa kita untuk berjumpa di universiti dan satu bilik dimakbulkan.Amin. Pasti akan kuborak puas-puas. Dan cubit-cubit pipi Isha yang comel tu.
MyEm0.Com

10. kata sesuatu untuk org no 5.
Fidot, aku bagi kat kau kata-kata dari Imam Al- Ghazali.Yang jauh itu MASA,yang dekat itu MATI,yang besar itu NAFSU,yang berat itu AMANAH,yang indah itu SOLAT.

11. no 3 ada hubungan ape dgn anda?
Sahabat yang aku sayangi. Sayang Dinie. Aku sangat kagum dengan kebijaksanaan dan kecerdikannya. Pernah suatu hari, tersa ingin membedah kepalanya dan menukarkan otakku dengan otaknya.Gurau je Dinie. Rindu saat kau mengajar aku Add Math. Aku suka kau ajar aku, aku mudah faham.
MyEm0.Com
12. bagaimana pula no 4?
Ya Allah suka gila berborak dengan Naddy kat bilik pantry, sampai kadang-kadang tak sedar dah pukul 3 pagi. Banyak je ceritanya. Semuanya kelakar. Dia dah nak pergi PLKN. Dia tak suka. Tapi tak pa Naddy. Aku ucapkan Selamat Maju Jaya kat kau. Cayalah wirawati negara.
13. pesanan kepada org no 6.
Ohh ini senior aku masa aku Form 1 dan Form 2. abang Rodi bez dan baik. Abang Rodi ni Badar dulu. Dia jaga batch aku. Pesanku untuknya..nanti kalau dah kaya, jangan lupa bagi hadiah yang besar-besar kat ekin dan akhir sekali, kalau makan ansi minyak, jangan lupa, jemput ekin.
MyEm0.Com
14. kelebihan pada no 2?
Lily, aku sangat rapat dengan dia. Banyak berkongsi suka duka dengannya. Dia seorang sahabat yang baik. Aku akan sentiasa ingat kenangan kita Ly. Saat kau masakkan nasi dan telur, kau suap untuk aku. Kenyang aku. Saat aku berduka, kau bantuku. Terima kasih atas segalanya
MyEm0.Com
THE END

Kepada sesiapa pengunjung blogku ini, jikalau mahu mengambil tag ini. Silalah ambil ..

11 comments:

dinie syafira (; berkata...

ekin, syg ko jgk!

nadiaNADIOT berkata...

eh , ada nme aku la ikin , ta sangka :D terharu aku . lagi , lagi , da nak bape hari g plkn nih . haha thanx wehh . aku un suka borak sama kaw .

super eja berkata...

ekin,klaka la :D

Muhammad Firdaus Bin Md Fauzi berkata...

thnk u ekin atas kate2 ko untuk aku..
haha..
x sgke name aku ade kat c2..

Norashikin Abdullah berkata...

dinie
hehe
orite syg

naddy
haha
ok welcam
yup slmat berplkn

eja
eh yeke
haha
mse tulis
otak tgh sengal mungkin

fidot
hehe
yup welcam

SELAMAT TAHUN BARU KORANG

mohd tony saidi berkata...

Gerai Ustaz Tony lawa taw..Jeles...
lalala..

Norashikin Abdullah berkata...

hehe..yelah ustat

harishah halim berkata...

ekin
mata isha basah mse baca entry ni
isha syg awk :)

Norashikin Abdullah berkata...

yeke..ekin plak yg trharu
syg isha jgak

lily fadzleen. berkata...

alahai isha.
tq ekin syg.

Norashikin Abdullah berkata...

ye welcam lily syg..hehe